Dobro dosli na nase feste!!!

петак, 12. март 2010.

Portparol Ministarstva turizma Jelena Paović, saopštila je da se Kotor, odnosno Crna Gora, kandidovala za organizaciju konvencije karnevalskih gradova za 2009. godinu. Za ovogodišnje karnevale, zimski i ljetnji, postoji, kako je kazala, veliko interesovanje turista iz zemalja u okruženju.
 Tokom 16 dana trajanja karnevala, po kojem je i turistička ponuda Crne Gore postala prepoznatljiva, predviđeno je niz manifestacija. U subotu, 4. februara je tradicionalni maskenbal u hotelu "Fjord", a dan kasnije i dječji maskenbal. Naredne nedjelje biće organizovana izložba fotografija Kotorskog karnevala, zatim veče klapa (srijeda 8.februar), potom Međunarodna veslačka regata skutera i smotra mažoretki (11.februar)... najavio je u ime organizatora Vasilije Bajrović, podsjećajući da je Kotorski karneval prošle godine proglašen za najbolju manifestaciju u Crnoj Gori.
 Od manifestacija predviđenih u dane karnevala posebno je istakao karnevalsku papaladu "ala maka" koja će biti organizovana 10. feburara u 19 časova, a okviru koje će posjetioci moći da probaju brojne specijalitete, koji će biti besplatni. Za 17.februar predviđeno je takmičenje restorana.

Нема коментара:

Постави коментар