Dobro dosli na nase feste!!!

петак, 12. март 2010.

Karneval u Kotoru 2009.god

Portparol Ministarstva turizma Jelena Paović, saopštila je da se Kotor, odnosno Crna Gora, kandidovala za organizaciju konvencije karnevalskih gradova za 2009. godinu. Za ovogodišnje karnevale, zimski i ljetnji, postoji, kako je kazala, veliko interesovanje turista iz zemalja u okruženju.
Tokom 16 dana trajanja karnevala, po kojem je i turistička ponuda Crne Gore postala prepoznatljiva, predviđeno je niz manifestacija. U subotu, 4. februara je tradicionalni maskenbal u hotelu "Fjord", a dan kasnije i dječji maskenbal. Naredne nedjelje biće organizovana izložba fotografija Kotorskog karnevala, zatim veče klapa (srijeda 8.februar), potom Međunarodna veslačka regata skutera i smotra mažoretki (11.februar)... najavio je u ime organizatora Vasilije Bajrović, podsjećajući da je Kotorski karneval prošle godine proglašen za najbolju manifestaciju u Crnoj Gori.
Od manifestacija predviđenih u dane karnevala posebno je istakao karnevalsku papaladu "ala maka" koja će biti organizovana 10. feburara u 19 časova, a okviru koje će posjetioci moći da probaju brojne specijalitete, koji će biti besplatni. Za 17.februar predviđeno je takmičenje restorana.

Нема коментара:

Постави коментар